LED Text Scroller

Saturday, April 30, 2011

++katakan TIDAK~~!!!++

""habis laa muke ina""...
""muke putih, nek jerawat memang nampak""..
""muke kakak 'uduh' (sebab de jerawat)""
 
~
~
~
~


ayat nie yang selalu dengar skung~~~ waaaaaaaaaaaaaaaaaa... sedih nyee... jerawat da makin banyak kat muke...
 

al kesah jerawat nie mula membanjiri muke......................

~
~
~
~
~
beberapa minggu yang lepas
~
~
~
~
~

tengh siyok makan nasi goreng... lepas tu wat keje... lepas tu tido...
 
pagi esk bangun... tangan duk garu2 muke... tengok cermin~~~~~ mmmaaakkk!!~~~...

p bilik member... 
""semalam korang bagi aku makan nasi apa??""
""nasi gorang belacan..""
 
 
NASI GORENG BELACAN~~!!~??~~!!!...
 
 

 
~
~
~
~
~

susulan dari itu,, jerawat sentiasa rajin tuk tumbuh di muka aku... wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... sebenarnya... kulit aku nie sensitip.. tak leh makan belancan.. ntah kenapa hari tu makan bukan main.. and sebagai balasan.. jerawat sentiasa de~~

mak cakap.. muke aku nie sensitip.. so bila da nek jerawat tu.. "agak" susah tuk ilangkannya... mak juga cakap.. sebab muke aku nie "putih" menyebab muke aku mudah 'nampak' jerawat yang bertempel di muka aku nie...
 
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa (sambil muke :( tulis blog nie tau)...
 

and hari nie.. mak habiskan berpuluh ringgit tuk beli ubat jerawat for sensitive skin.. kecian mak~~~ TERIMA KASIH MAK~~!!

mulai skuang~~!! nak jaga makan.. pe bagai.. nak nampak 'chantek' balek... weeeeeeeeeeeeeeeee



note d kaki: kene pakai ubat ikot timing... bia muke nie baik2 aja.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Friday, April 29, 2011

++the royal wedding++


The Royal Wedding

Prince William & Catherine Middleton 

Friday 29 April 2011 at Westminster Abbey

























congratulations to  

Prince William & Catherine Middleton 

 

p/s:

sebenarnya,, adik aku yang beriya nak tengok royal wedding nie...

mood ak lak?? fokus on citer korea.. DREAM HIGH... heee....

Thursday, April 28, 2011

++DIA untuk LELAKI++

cerita yg menarik, cuba baca ye.... slmat membaca..:)

Bila SUAMI balik rumah.... Dia jadi heran gler halaman umah berselerak, surat kat peti pos tak berambil, anak-anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang-camping, penuh dengan tanah dan kotoran, rambut tak bersikat, tak bermandi.. Masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut.

waaa... mana isteri ku...

Ruang tamu lagi teruk berselerak. Lelaki tu melaung nama isterinya.. Sepi tiada jawapan. Masuk ke dapur, sinki penuh dengan pinggan mangkuk tak berbasuh, periuk tak bercuci, mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak. Masuk ke bilik air, baju belum berbasuh apatah lagi berendam. Lelaki itu cemas mencari isterinya. Dia bergegas ke tingkat atas melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku.

fuuu.. lega..

“Awak sakit ke?” tanya lelaki itu. “Tak lah”, jawab isterinya ringkas. “Kenapa teruk sangat rumah kita hari ni?” Tanya si suami lagi sambil meletakkan tangan di dahi isterinya, kot-kot isterinya demam. “Wahai suamiku, semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah suri rumah, duduk di rumah tak sepenat diri abg yang duduk di pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah yang menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang..

lelaki tu pun berfikir...

Kalau madam takde kat umah, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat ape yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dan fizkal. Pendek kata, FreeDoMmmmmlah!! But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning “She’s Gone”’ aku plak trasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiokkk, no one shouting from the kitchen for help, no one to komen this and that, no one to criticize. Everything will be smooth…

hahaha... takde yg nak marah ku...

Tp masuk hari ketige, I felt something missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau ‘asshemmmm’, tak tau la mana nak cari yang baru. Colgate da nak abis, tak tau kat mana dia stock up. Air suam da habis, malas nk boil… Masuk hari keempat, rindu mula terasa...


Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pon jadi tak best. Nasik bungkus feberite jadik tak feberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa macam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry basket da makin bertimbun ngan baju kotor. Toilet dah mula licin berdaki.. Lantai dah berbelak, tak dimop.. Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly.. bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian.

Jangan kata sebulan atau setahun, belum seminggu isteri takde kat umah, aku dah rasa separuh pengsan. Masa ni barulah sedar netapa pentingnya seorang wanita bernama isteri… So guys out there.. jgn buli isteri kite. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dia tu kuli ker?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best fren kita, sweetheart kita.. Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukupker nak bayar gaji dia ..................................................................seumur hidup ???

ingat balik..

And furthermore, kan sama2 kerja carik rezeki, sama jugak lah buat kerja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling dekat terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita? Dah la satu hari keja kat office, balik pulak kena buat kerja rumah lagi… penat tau! Kalaulah aku diberi peluang jadik seorang wanita,… tak rela!!! So to all mums and wives out there, live will be meaningless without You mothers. Uwaaaaaaa!!

SAYANGI LA KAUM PEREMPUAN KERANA TANPA MEREKA ANDA KEHILANGAN SESUATU..
HARGAI MEREKA!!!!!

Dari ilham seorang lelaki.. “ Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel, merengek atau mengilai seperti Pontianak. Seburukburuk perangai wanita, ia akan terus melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan”

Thursday, April 21, 2011

Wednesday, April 20, 2011

++benda da lama++

assalamualaikum~~~


tetiba rasa nak upload gambar... bia da lama pom.. benda da lepas... da bape minggu da jadi.. tapi still nak upload...


heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..



so.. dengan penuh tulus ikhlas nyaa.. menupload pic yang da berbasi.. 



jengggg~~



















































































momentozz selama 2 hari 1 malam di IMTIAZ dungun... siyok habis....

>________________<

Tuesday, April 19, 2011

++bertukar mood++


~
~
~
~
~
~
~
~

BERTUKAR~~!!!~~

~
~
~
~
~
~
~
~
~
~

DARI AMALI KE......
~
~
~
~
~
~
~
~
~
~
UAK (ujian akhir kursus)
~
~
~
~
~
~
~
~
~

zzzaaaassssss
~
~
~
~
~
~
~
~

setelah sekian lama tak update blog... mood bertukar dengan secara tak sengaja... uhuhuhuhhuh...:P..

Tuesday, April 12, 2011

++yeeaahhh.. next project please~~!!++

selamat pagi (jam menunjukkan 0127am)...


berbantukan inhaler and air coke (even tengah sakit perut,, stil leh minum coke.. hikhikhikkk)... dengan tangan penuh dengan cat minyak yang berbagai kaler and bentuk.. tisu dan kain buruk penuh dilantai.. perfume yang lahir dari cat minyak nie... dengan selamba menulis blog... kuikuikuiii



mata masih segar membulat dek baru sudah habis mewarna catan landskap niee.. hehehehehe...syukur alhmdulilah.. even masih de baki nak touch-up sikit2.. tapi de rasa lega bila 1 daripada 2 amali nie da siap... ffuuuuhhhhh....


even tak chantek.. tapi saya puas hati dan bangga... mana tak nye.. hasil tangan sendiri... big thanks to my mom and dad sebab selalu bagi semangat and dorongan kat anak dara dia yang sentiasa 'down' bila bab2 seni nie.. love u mommy daddy~~!!~..... and to my big bro... yang still caring sal adik dia... and to my sis yang selalu memerli aku... terima kasih juga ya... 
**PEACE**


terima kasih juga pada sahabat2 daku sekalian.. yang sentiasa tolong sahabatmu yang selalu tak reti bab seni nie..(cam tulis penghargaan daaa...:P)...


ntah pape yang aku taip,, aku tulis da... sebab separuh otak da burn dek landskap... whats next???....


lagi 5 hari masa tuk mempamerkan 2 hasil seni.. apa yang bakal terjadi???? jeng jeng jengggggggg....


dan sekarang.. tiba masa tuk fokus pada mencorak pulak... idea pleasssseeee~~~!!... masih dalam keadaan blur bab amali mencorak nie... papehal bantai jaa dulu.. touch-up kemudian...

~
~
~
~
~

amali mencorak~~!!~~ here i come~~!!!!



Monday, April 11, 2011

++jom mewarna!!!++


dari pagi hingga petang....

dari petang hingga malam...

dari malam hingga pagi...

benda nie sentiasa di tangan....

lau kite nak melukis dan mewarna mesti ada ini...


~
~
~
~
~




kite gunakan oil colour....












dan ini








kanvas (besau tau~~)








dan tidak juga lupa ini....




sebagai 'nyawa' saya tiap kali saya 'mewarna'....

  
tak da niee... habis laa.... mintak nyawa~~!!!!!



jom menconteng~~!!!~


oopppsss~

silap..

mari mewarna~~!!!





bayangkan saya yang cute miut mewarna cam nie ye... hehheheheh







>__________<

note di kaki: masa de lagi 6 hari.. 
GO ADDINA GO~~!!!

Friday, April 8, 2011

++never say never~~!!!++

baru je download lagu naver say never by JB... huurrmmm mula2 dengar cam biasa jaa.. tapi bile pepaham maksud dia??... de semangat kat situ.. semangat yang membara... 

da 2 3 kali dengar memang rasa sangat sinonim ngan keadaan aku skung...""yang teng serabut serabai ngan keje2 amali nie""..

so,,,

niat di hati.. cam nak jadi nie jugak.. bila baca bait2 lagu nie.. fuuhhh~~~ semangat~~~!!!

aku nie sebenarrnya kene psyco sikit~~ kene wat2 rajin pe bagai.. dengar lagu2 bersemangat ka,, baru leh wat keje.. even sekejap pom jadi... asalkan semanagat meronta2 and membara nak wat...


~
~
~
~
~


See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It’s my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.

I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I’m strong enough to climb the highest tower.
And I’m fast enough to run across the sea.

And there’s just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
Cause this is my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

Here we go!
Guess who?
JSmith and Jb!
I gotcha lil bro.

I can handle him.
Hold up, aight?
I can handle him.

Now he’s bigger than me,
Taller than me.
And he’s older than me,
And stronger than me.
And his arms a little bit longer than me.
But he ain’t on a JB song with me!

I be trying a chill
They be trying to side with the thrill.
No pun intended, was raised by the power of Will.

Like Luke with the force, when push comes to shove.
Like Cobe with the 4th, ice water with blood.

I gotta be the best, and yes
We’re the flyest.
Like David and Goliath,
I conquered the giant.
So now I got the world in my hand,
I was born from two stars
So the moon’s where I land.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

~
~
~
~
~

  
can i be like this?? 

success in the future...











dan sekarang??? saya bersemangat nak wat keje2 amali nie.....~~!!~~~


fuuhh~~!!~~

SEMANGAT DATANG MENJELMA~~!!~~~

CHAIYOK2 ADDINA~~!!~~

GO BABY GO~~!!!~~

note di kaki: jangan separuh jalan saja~~!! gandakan usaha anda ADDINA~~!!... u can make it girl~~!!.. kurangkan putus asa~~ tingkatkan prestasi~~!!!

go~~!!! 

Thursday, April 7, 2011

++awak rasa apa yang saya rasa tak??++


selamat pagi.. lama dah tak update blog niee.. bukannye malas or ape ye.. tengah serabut + serabai sikit.. banyak keje loo.. wuuu.... lagi seminggu je lagi masa yang ada... tapi papepom lom siap + buat ag.. waaaaaaaaaaaaaa


dan sekarang... disebabkan saya tengah jiwa kaco + serabut + serabai + tention+ stress + sedey +++++++++............. saya nak bagi niee.....






saya nak cari gambar lain.. jumpa gambar niee.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... sadisnyaa.... rasa cam nak................................(ntah pape je aku niee.. waaaaaaaaaa)






MELETOP~~!!!~~... bukan apa.. stress amat sangat nie.. cam2 da tengah pikir skung niee.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....



jcneirh8f974yfo97o739yrmu82xrok3298rk9c547tncyhyt9g....
2213432541634722134!#@!$#%^^*)(_*(
@#@$#%$^&*)(_+




pagi petang siang malam... nie je yang aku rasa skung... bila nak habis sume niee ??????????... ""masalahnyaaaaa.... selagi tak siap memang tak habis laa""...




kan best lau aku dapat.......................nie..........


~
~
~
~
~



YA ALLAH... tabahkan hati hambamu ini...

:(

Monday, April 4, 2011

++mana gambar??++

bercerita tentang projek amali yang ntah bila akan siap... ntah bila akan di hantar... ntah bila akan di nilai.. sume tu aku tak tahu... 

dan kenapa??

sebab saya masih stress,, blurr,, tencen,, serabut dan seangkatan dengannya...

dan hari..

aku terkena dengan KAKAH~~~~

""mana gambar???""... dengan selambe aku menjawab... ""de~~!! lam laptop...."".... tooiinnggggg~~!!!~~~ kene dengan kakah`~!!! hehehehehhe



tooiiinnngg~~!~~!!...tooooiinngg~~~
>__________________________<

Sunday, April 3, 2011

++let talks about love++

video


waaaa... bile direnung tol2 lirik lagu let talks about love by david archuleta nie.. teringan kat mak~~!!
:((...



ingat let talks about love ngan boyfriend girlfriend je ke?? nak let talks about love ngan mak ayah kite gak tau~~~!!!haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... da lama tak balek.. tu pasal jadi giniee.. wuuuuuuuuuuuuuuuuu



da tak ingat pape da.. ingat nak mak ayah jaa.. nak peluk mak ayah jaa.. tak de bende lain da.. stress amat da... x leh tahan da.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. no feling2 about anythings else except my parents.. mmooommmyyyy ddaadddyyyy~~!!


 cunest, lawanest and so on.. my queen in my heart,, my mom~~


my nsem, smart,, cool,, spoting and wat so ever.. my dad, my hero, my king



siesly..nak balek umah sangat2 skung niee.. stress amat.. tencen pom ada.. sume perasaan da bercampur baur da.. nak balek umah gak~!!~~ da habis air mata nangis niee.. waaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


nak mak~~!!!!!~~

++kisah pagi ini++

assalamualaikum.. dan selamat pagi sume~!!!~~ (gaya cam chikgu da..heheheh)....

hari nie kite de kesah menghayat hati.. mana tak nye.. pagi2 da dapat berita bahawasanya saya,, kamu dan dia (kelas aku laa...) akan diMARAHI oleh tuan pengarah dan konco2nyaaa (lecturer yg terlibat yee)... wwuuuuuuuuuu...








kesalahan kami??? BESAU kot~~... katanya kami telah membazirkan rm3200 duet maktab.... kenapa kami??? sebab kami yang menempah.... atas nama kami... mybe kami yang bertanggungjawab.. tak salahkan mana2 pihak.. tapi tu laaa... kami yang kerdil niee.. yang masih belaja di bawah naugan ipg kampus niee tetap mengaku salah walaupun banyak maklumat yang tak betol..






memang banyak maklumat salah and banyak menjerumuskan kami sume ke 'lembah gaung'.. tapi nak wat cam na,, bak kata pengarah ""benda da lepas,, kite tak leh putar jarum jam""... situ da nampak sikit kemarahan pengarah da reda... tapi apa yang sedih sikit,, pengarah siap cakap ""sebarang aktivit yang melibatkan p_nga__p akan saya teliti terlebih dahulu""... da lain da muke pensyarah kami.. mana tak nyee.. takut2 pas nie susah nak mohom pape.. wuuuu.. sedih toll...
kami mintak maaf bebanyak tuan pengarah.. sesungguhnya kami guru pelatih yang masih belum matang dalam menjalankan kewajiban sering kali TERbuat kesilapan yang tidak di sengajakan.. kami manusia yang lemah,, kerdil,, hina dan tidak sempurna...




sesungguhnya,, kami sume kena marah pada pagi hari lagi.. tapi nak wat cam nee... nie pom,, habis2 je kene marah.. terus update blog.. hebat x?? heheheheh...



Friday, April 1, 2011

++kisah nasi lemak++

~~al-kesah nasi lemak~~



bbbuuurrrpp (sendawa+kureng sopan)... caya tak lau aku cakap aku baru habiskan sebungkus nasi lemak,,, tanpa rsa segan, silu, malu apa bagai??.... caya laaa... 


saat 2322pm tarikh hari nie... aku baru habis kan sebungkus nasi lemak yang gran... mana tak nye.. hambik kau.. ngidam punye pasal,, 'encik' saya belikan sebungkus nasi lemak yang gran yang ada ayam bahagian paha tu,,, telur mata kebau,, telur rebus,, timun and pebagai hiasa.. waaaaaaaaaaaaaaaaa.. keciam sama perut ku.. time2 nie makan nasi lemak.. (uncit peyut t)...



gambaran semata2.. nasi lemak kite lagi MERIAH..



tapi disebabkan mengidam nak makan nasi lemak...telan juga even time da nak tito...(nidam yang ikannye sebenarnye....t belikan lagi ye...."kompem dia baca niee")... nak share ngan member yang lain.. sume da kenyang.. mana taknye.. sebelum makan nasi lemak niee,, kiteorang "kami tetulang" p kedai makan.. si mashitah nie lapa... haaaaaaaaaaaaaaa.. tapi~~!! kite tak makan k.. minum air je.. (sebab da bajet nk mkn nasi lemak delivery niee)..:P...


tengah duk update blog nie.... krik kruk krik kruk... menatang pe lak laa sebelah katil nie... pe lagi....'keeeeemmmaaa!!!!,,, nnnnaaajjjiiddd,, de binatang lam bilik'.. terjerit terlolong laaa....(iklan sekejap)... HEROINS saya pom datang meneyelamatkan tuan puteri yang penakutan niee... hahahhehhehehahah..


(sambung kisah nasi lemak)... even,, sebenar2nya, kami tengah berperang,,, berantakan... aku dan si "encik" niee laa... dengan muke tak malu nyee,, aku tetap ambik nasi lemak yang dia bagi.. padahal dia nak pujuk aku laa tuu.. (buat "encik" saya still marah+ngajuk+x puas hati ngn awk lagi k~~!!~~)... tapi mybe nie cara dia nak pujuk aku,, sikit la kureng kemarahan aku niee.. huh~~!!~~..tengah2 gaduh + berperang niee,, sempat masej ngan muke tak malu and selamba nye aku masej,,"""ngidam nak makan nasi lemak + sotong celup tepung"""...tapi silap timing  lak "encik" saya belikan nasi lemak nie.. memalam bute makan nasi lemak.. kompem~~!! GEMOK.... tapi tak pe.. disebabkan "encik" belikan nasi lemak,,, daku makan juga sebab tol2 ngidam... (t belikan tuk brekfas esk lak yee..:P... ngan sotong celup tepung skali k..:P)


papehal pom.. time kasih buat "encik" saya and teman dia "son" sebab belikan daku nasi lemak ye... untuk pengetahuan "encik" juga,,, nasi lemak habis di telan oleh tuan puteri yang mengada2 nie yee.. sekian....


terima kasih daun keladi.,, lain kali belanja lagi~~~


jadi kawan2ku sekalian alam.. lau saya nampak GEMOK... salahkan "encik" nie sebab bagi saya makan nasi lemak memalam buta ya.. hahahahahahahahahahahah
hahahhahaha...."evil laugh"....



p/s: buat "encik" sedar lah bahawasanya daku masih lagi marah, merajuk, terasa and so on nyaa dengan kamo... even da habis sebungkus nasi lemak... 30% dari marah, merajuk, terasa and so on nie telah reda.. namun 70% masih bersisa.... T______________T

++HAPPY BIRTHDAY bro++

 didedikasikan untuk sahabatku,, MOHD SAIFUL RIZAL






HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU SEPUL RIZAL..
HAPPY BIRTHDAY TO YOU...






bersempena dengan hari jadi kawanku,, Saiful rizal... kawan mu ini ingin mengucapkan..
SELAMAT HARI LAHIR kepadamu,, duhai sahabat....



SEMOGA PANJANG UMUR,,,
DIMURAHKAN REZEKI...
DIBERKATI & DILINDUNGI OLEH ALLAH SENTIASA...
BE A GOOD SON..
BE A GOOD BOY..
BE A GOOD FRIEND...
BE A GOOD GRANDSON..
BE A GOOD SIR TO-BE..
BE A GOOD FATHER TO-BE...


and so on....
tua2 nie jage laa kesihatan molep2.. nanti tiba masa,, mu lanje aku and dak2 nie pulop neh... ahahahahha


and disebabkan da akhir semester nie... so elaun da hampir kering..nie je aku mampu bagi ye bro..hehheheheheh







dari aku tuk mu~~:P